El ministre d'Economia i Competivitat del govern espanyol, Luis de Guindos, ha apuntat en una entrevista emesa aquest dimarts a la Cadena Ser que l'economia espanyola començarà la seva recuperació en el tercer trimestre del 2013, i que en el darrer trimestre podrien registrar-se "taxes de creixement positives" en els llocs de treball. En la conversa, ha llençat un advertiment als líders polítics que defensen una consulta per l'autodeterminació de Catalunya, dient que la prioritat en aquests moments és "sortir de la crisi". "Per això", afegeix de Guindos, "és bàsic i més fàcil fer-ho tot junts, que per separat", ha subratllat.

Luis de Guindos ha argumentat que en el passat, "quan a Espanya hi hagut processos d'integració sempre s'ha fet un salt de prosperitat" en un marc de "llibertat econòmica i comptes públics ordenats", ha dit. "Quan ens dividim, o ens confonem d'objectiu, és quan es produeixen efectes molt negatius per a la prosperitat", ha afegit. "La principal tasca d'un polític és eliminar incerteses i clarificar el futur", ha apuntat.

En la conversa radiofònica, ha admès que la situació econòmica actual és molt delicada i que Espanya viu la seva pitjor crisi en cinquanta anys. Pel que fa a les accions econòmiques del govern de Mariano Rajoy, el ministre ha defensat mesures impopulars com la reforma laboral, que va provocar la primera de les dues vagues generals d'aquest 2012. "Si s'hagués aplicat aquesta reforma dos o tres anys enrere, ara hi hauria un milió d'aturats menys", ha assegurat. "La reforma ha aconseguit frenar l'impacte de la desacceleració econòmica des del punt de vista de l'ocupació", ha insistit.