Les grans superfícies comercials i el petit comerç català afronten les rebaixes de gener, que comencen dilluns que ve, amb descomptes mitjans del 50% i amb la intenció d'igualar les vendes de ?l'any passat.

El secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, calcula que cada català gastarà de mitjana "entre 90 i 100 euros" durant aquesta campanya, que conclourà el 6 de març.

Uns 30.000 comerços associats a la CCC participaran en aquesta campanya, i Fraile calcula que, com en ocasions anteriors, els articles amb més demanda seran roba i calçat, seguits del parament de la llar i els electrodomèstics.

Aquesta associació que representa petits i mitjans comerços d'arreu de Catalunya confia a igualar el volum de vendes de l'any passat en aquesta campanya, encara que admeten que serà un "objectiu difícil d'aconseguir".

Encara que els descomptes poden arribar al 70 % en alguns articles, les grans superfícies i el petit comerç, coincideixen a situar el descompte mitjà que s'oferirà entorn del 50 %, si bé la Fundació Barcelona Comerç, que representa uns 10.000 comerços dels eixos comercials de la capital catalana, els situa entre el 30 i el 50 %.

El petit comerç coincideix que les primeres setmanes seran claus per conèixer com marxarà la campanya de rebaixes d'hivern, que aquest any, a diferència de l'any passat, resultarà més escalonada, atès que comença un dilluns.

De la seva banda, la patronal de les grans superfícies, Anged, que reuneix empreses com El Corte Inglés, Cortefiel, FNAC, C&A, Media Markt o Carrefour, també espera "mantenir volums de venda en la franja d'estabilitat dels últims temps".

En un comunicat, Anged precisa que espera descomptes de fins a un 70% en el tèxtil i d'un 20% a basar i electricitat, de manera que calcula que els descomptes mitjans rondaran el 50%, unes rebaixes que cap al final de la campanya, per a les restes dels últims productes, poden elevar-se fins al 80 o 90%, segons aquesta associació.

Les grans superfícies preveuen que es venguin especialment productes tèxtils, roba d'hivern, així com articles esportius, electrodomèstics, mobiliari, parament i equipament de la llar.

El diumenge 13 de gener és un dels dies que els comerços i les grans superfícies podran obrir, i Anged preveu per a aquest dia una gran afluència de visitants.

El petit comerç català segueix reivindicant el model de comerç català i la seva limitació d'horaris, i fa front comú amb el govern català en contra de la liberalització d'horaris comercials que defensa el Govern espanyol, mentre que la patronal de grans superfícies demana llibertat d'horaris.