Iberdrola va vendre l'any passat actius per 850 milions d'euros, dins del seu pla per desfer-se d'instal·lacions i participacions no estratègiques valorades en 2.000 milions d'euros.

Fonts de l'elèctrica van indicar que aquestes dades demostren que el grup "avança de manera satisfactòria en el compliment dels seus objectius" de desinversió, amb els quals pretén garantir la seva fortalesa financera en els propers anys.

Entre les operacions destaca la venda de 32 parcs eòlics terrestres a França, amb els quals Iberdrola va obtenir 350 milions d'euros, als quals podrien sumar altres 50 milions en funció del compliment de determinats requisits.

L'elèctrica va utilitzar el mateix sistema-venda dels parcs eòlics terrestres i manteniment dels marins a Alemanya, on va traspassar tots els actius "onshore" per una mica més de 63 milions d'euros.

En els últims dies de l'any, Iberdrola va tancar una altra de les seves grans operacions, la venda a Fluxys de la seva participació del 20% a Medgaz, el gasoducte que uneix Algèria amb Espanya, per la qual va obtenir 146 milions d'euros.

L'any passat, l'elèctrica es va desprendre de part dels seus actius als Estats Units, amb la venda d'Energy Network per 50 milions de dòlars, uns 38,4 milions d'euros, i de les comercialitzadores Energetix i NYSEG Solutions per 110,2 milions de dòlars, uns 63 milions d'euros.

L'últim Pla Estratègic d'Iberdrola, presentat l'octubre, preveu unes desinversions d'almenys 2.000 milions d'euros entre 2012 i 2014.