Bank of America (BoA) va anunciar un acord amb l'entitat hipotecària semipública Fanny Mae pel que pagarà més de 10.000 milions de dòlars per tancar una disputa sobre la concessió d'hipoteques problemàtiques.

BoA pagarà una compensació de 3.600 milions de dòlars a Fanny Mae i destinarà 6.750 milions a comprar de tornada a l'entitat hipoteques a un preu de descompte respecte al seu valor original, segons va indicar l'entitat en un comunicat.El pacte es refereix a la hipoteques concedides entre 2000 i 2008 per dues filials del banc i després cedides a Fannie Mae.

Després de la crisi de les hipoteques escombraries que va esclatar en 2008, les entitats semipúbliques Fannie Mae i Freddie Mac van acusar a alguns bancs d'aprovar crèdits hipotecaris de manera sistemàtica a persones no qualificades, per després traspassar-los a aquestes empreses.

"Aquests acords constitueixen un pas significatiu en la resolució dels nostres assumptes pendents amb hipoteques, la racionalització de l'entitat i la reducció de despeses", va dir en la nota el conseller delegat del banc, Brian Moynihan.

Boa ja va arribar a un acord amb Freddie Mac el 2011, però l'octubre passat la fiscalia federal de Nova York va presentar una demanda civil contra el banc, al qual reclamava 1.000 milions de dòlars per haver "defraudat" a les dues entitats hipotecàries paraestatals. Bank of America va explicar que aquest acord podria afectar els seus resultats del quart trimestre de 2012 en uns 2.500 milions.