Les principals organitzacions empresarials de Catalunya han decidit convocar de forma unitària un acte per reivindicar un clima de pacte i de diàleg i defensar la seva feina i compromís amb l'actual model de societat.

L'acte "Anem per feina", que se celebrarà el pròxim 14 de febrer al Palau de Congressos de Barcelona, al recinte firal de Montjuïc, compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, de les patronals Foment, Pimec i Fepime, de l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar i de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec).

Aquestes entitats van prendre la decisió d'organitzar conjuntament aquest esdeveniment en una reunió celebrada ahir a la seu del Foment del Treball, impulsora inicial d'aquesta mobilització, convocada en principi per al passat 18 d'octubre, però que la patronal va decidir ajornar per l'avançament electoral a Catalunya.

El Cercle d'Economia, que també va assistir a la reunió, plantejarà la seva adhesió en la pròxima sessió plenària de la seva junta directiva.

Segons va informar la patronal que presideix Joaquim Gay de Montellà, les institucions empresarials plantegen aquest acte de mobilització "des d'una perspectiva constructiva i com a exercici de responsabilitat", per reconèixer l'aportació de la iniciativa privada al progrés del país, però també per fer "una oferta d'entesa entre els diferents actors socials".

Les organitzacions empresarials consideren que ara és el moment "més oportú" per transmetre un missatge "constructiu" i fer un manifest de la seva adhesió a l'actual model de societat "amb els valors de l'ètica, el compromís i la cohesió social com a eixos essencials per afrontar l'actual crisi econòmica".

"L'objectiu és també construir un clima de diàleg i pacte", subratlla Foment.