Manuel Pardos, president d'Adicae, preveu una allau de demandes quan les entitats financeres intervingudes comencin a aplicar les quitances imposades per la UE a les preferents i altres productes d'alt risc.

Pardos assegura que molts usuaris continuen "tenint massa confiança en les entitats financeres" pensant "que no és possible que els robin els seus estalvis" però que "espera que reaccionin" quan les quitances passin a ser efectives.

En aquest sentit, Pardo qualifica de "nova estafa" que els estalviadors privats que van adquirir preferents o subordinades hagin de bescanviar-les amb pèrdues que podran arribar a ser del 70% per accions exposades a un mercat de risc com és el de valors.

El president d'Adicae, Manuel Pardos, va recordar que de les 300.000 persones que a Catalunya van adquirir preferents o altres títols de deute subordinat per valor de 10.000 milions d'euros, uns 60.000 aproximadament, ho van fer amb entitats financeres actualment intervingudes i que en breu aplicaran la quitança a aquests productes imposada per la UE.

Això es tradueix, explica Pardos, en que molts estalviadors que van ser "estafats" en el seu moment al comprar productes actualment reconeguts com a "tòxics", ara "seran espoliats de nou" per veure's obligats a assumir part de les pèrdues dels seus bancs al bescanviar els productes adquirits per accions amb quitances, és a dir, amb pèrdues que podrien ser de fins el 70% de l'invertit.

Unes accions, va afegir, exposades a un mercat, com és el de valors, que en l'actual context econòmic és més de risc que mai, i més per a estalviadors sense cap tipus d'experiència en aquest sector.

Per tot això, Pardos pronostica un allau de demandes de tots aquells estalviadors que fins ara "continuaven mantenint la confiança en les seves entitats" i que ara sí, puntualitza, "espera" que reaccionin i lluitin per fer valer els seus drets.