El Gabinet del primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha aprovat un paquet de mesures d'estímul que de fins a uns 20 bilions de iens (uns 170.000 milions d'euros) destinat a revitalitzar l'estancada economia del Japó. El pla, que encara ha de ser aprovat pel Parlament per a la seva entrada en vigor, es finançarà en part amb un pressupost extraordinari de 13 bilions de iens (uns 111.000 milions d'euros) per a aquest exercici fiscal.

El primer ministre va indicar que s'espera que les mesures d'estímul donin un impuls del 2% al producte interior brut (PIB) i generin uns 600.000 llocs de treball.

Del pressupost extraordinari, uns 87.200 milions d'euros)estaran directament destinats al pla de revitalització, que buscarà a més les inversions d'empreses privades per potenciar la recuperació. En concret, preveu gasta uns 32.000 milions d'euros a finançar obres públiques i accelerar la reconstrucció de la zona del Japó assolada pel tsunami de març de 2011, en fet que suposa un dels grans pilars del paquet econòmic.

Amb la finalitat d'obtenir fons per al pressupost addicional, el Govern planeja emetre nou deute, en forma dels anomenats bons per a la reconstrucció, per uns 5 bilions de iens (uns 42.000 milions d'euros).