El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va advertir ahir que els pressupostos de la Generalitat catalana per aquest any 2013 seran de "manteniment" i "subsistència", i que, en el millor dels escenaris, caldrà aplicar de nou les retallades de la despesa que van afectar els funcionaris l'any passat.

Durant una entrevista amb Televisió de Catalunya, Mas-Colell va subratllar que la retallada de la despesa pública que ha d'emprendre la Generalitat serà en funció de si el Govern espanyol accepta relaxar l'objectiu del dèficit per a les autonomies i passar del 0,7% previst a l'1,5% que es reclama.

A l'escenari més optimista (1,5%), el conseller va admetre que "caldrà repetir, molt em temo, les mesures que van afectar el personal de la Generalitat l'any passat, perquè el punt de partida serà el 2012".

En el cas que la Generalitat hagi d'aplicar el 0,7% previst, Mas-Colell va assegurar que la retallada de la despesa pública serà més gran i, per tant, les mesures que afectaran els treballadors de la Funció Pública aniran probablement més enllà de les aplicades l'any passat.

La Generalitat ha aplicat dures mesures d'ajust als seus empleats públics el 2012, com la retirada de pagues, la pèrdua de drets laborals o la reducció de jornada i sou a 6.700 interins.

El Govern va anunciar a final de l'any passat que, amb un objectiu de dèficit del 0,7%, haurà de retallar la despesa en 4.000 milions.