El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García Legaz, va assenyalar que el PIB espanyol podria haver caigut un 1,3 % durant l'any 2012, dues dècimes menys del que estava previst, i es va mostrar convençut aquest any i el que ve Espanya pot ser "la sorpresa positiva d'Europa". El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ja havia avançat el desembre passat que la caiguda de l'economia espanyola durant el 2012 seria de l'1,3 % o de l'1,4 %, una lleu millora respecte a les estimacions inicials.

Durant la seva intervenció en la inauguració del fòrum Spain investors day, en el qual el Govern exposa davant més de 200 inversors estrangers el potencial d'Espanya com a destí inversor, García Legaz va recalcar que tot i que encara s'està lluny de poder donar bones notícies en ocupació, es detecten "senyals molt positives" en la competitivitat de l'economia espanyola.

Pel que fa al compliment de l'objectiu de dèficit públic per a 2012, situat en el 6,3 %, va recalcar que és "aviat" per saber-ho, però va garantir que en tot cas hi haurà una "dramàtica reducció" respecte a la dada registrada un any abans, que va arribar al 8,9 % del PIB.

García Legaz va recordar que desembre és un mes "intens" pel que fa a ingressos i despeses públiques, i va recalcar que "l'important" és que el Govern és capaç d'emprendre una "àmplia" reducció de la despesa pública. "La bona notícia és que l'economia espanyola està gradualment superant l'actual crisi i corregint els desequilibris acumulats", va dir.

L'ajuda de 400€ a aturats

D'altra banda, el Govern no revelarà fins a febrer si renova l'ajuda de 400 euros a aturats, va dir ahir la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.