El Consell de Ministres alemany va aprovar l'Informe Econòmic Anual 2013, que preveu un augment del Producte Interior Brut (PIB) del 0,4 % aquest any per a la major economia europea, segons cercles governamentals. El document explica que l'actual context internacional -amb l'eurozona en recessió, la incertesa fiscal a Estats Units i el refredament dels països emergents- ha passat factura a l'economia alemanya, que es basa en gran mesura en l'exportació de béns i serveis. No obstant això, les previsions del Ministeri d'Economia apunten que el dinamisme tornarà al país el 2014, en el qual estimen que el PIB nacional repuntará un 1,6 %.

Per la seva banda, els principals instituts econòmics alemanys preveuen en les seves últimes estimacions que la primera economia europea creixi entre un 0,3 i un 1 % aquest any, mentre l'eurozona toca fons, els emergents recuperen dinamisme i Estats Units resol les seves crisis fiscals. L'Oficina Federal d'Estadística va anunciar que l'economia alemanya es va contreure un 0,5 % en l'últim trimestre de 2012 pel que fa a l'immediat anterior, llastrada per la recessió de l'eurozona. Així, el PIB alemany va avançar un tímid 0,7 % en el passat exercici en termes interanuals, enfront del sòlid avanç del 3 % de 2011, segons aquest organisme públic.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, aconsegueix d'aquesta forma acabar amb el nou endeutament quatre anys abans del que s'havia proposat en introduir el "fre del deute" en la Constitució, el referent alemany del pacte fiscal subscrit per 25 països de la Unió Europea (UE). A més, l'oficina d'estadística va indicar que l'índex de preus al consum (IPC) va repuntar un 2 % en el conjunt de l'any passat, el nivell òptim d'augment dels preus segons el Banc Central Europeu (BCE), una vegada conjurades les inicials pressions inflacionistes.