El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va assegurar que la seva entitat estudiarà les condicions en les quals surti a subhasta CatalunyaCaixa per decidir si finalment presenta una oferta en ferm per la nacionalitzada. "Mirarem les condicions i què és allò que realment surt a subhasta i ja prendrem la decisió oportuna", va assenyalar Oliu.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va reprendre el mes de novembre passat el procés de venda de CatalunyaCaixa, un cop coneguts els resultats de les auditories del sistema financer espanyol realitzades per les consultores Oliver Wyman i Roland Berger. A diferència del primer procés de subhasta, que el FROB finalment va suspendre al juny de forma temporal, CatalunyaCaixa presenta ara una situació ben diferent, ja que ha estat recapitalitzada amb més de 9.000 milions d'euros i els seus actius immobiliaris tòxics han estat traspassats al "banc dolent".

Paral·lelament, el president de Banc Sabadell va assegurar que la reestructuració del sistema financer espanyol encara no ha acabat i que tant el nombre d'oficines com de treballadors del sector s'hauran de reduir aproximadament en un 15% els anys vinents.

Oliu, en una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell, va explicar que el 2012 ha estat per a la banca com una "gran final", en què s'han succeït fites que han marcat el rumb del sector, com l'aprovació dels dos reials decrets del Govern obligant les entitats a realitzar grans dotacions, la petició d'ajuda financera a Europa, el resultat dels tests d'estrès d'Oliver Wyman o la creació de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb).

El president de Banc Sabadell, preveu que l'economia espanyola s'estabilitzarà aquest 2013, gràcies a les reformes estructurals impulsades i a la relaxació de les condicions de finançament, circumstància que el porta a pensar que el Govern finalment "no demanarà el rescat".

Oliu va assegurar que la treva que els mercats estan donant a Espanya el porta a pensar que no necessitarà demanar el rescat, ja que això, va recordar, tampoc no garanteix una substancial baixada de la prima de risc. En qualsevol cas, va voler destacar la importància de saber que el Govern té la possibilitat de recórrer a aquest mecanisme.