El Fons Monetari Internacional (FMI) va anunciar el desbloqueig de 3.240 milions d'euros del pla de rescat a Grècia després de completar la revisió del desenvolupament del programa de reformes del Govern hel·lè. El directori executiu va acordar desbloquejar els diners com a part del nou mecanisme aprovat el març de l'any passat, conegut com a Servei Ampliat del Fons (EFF), que té un període de reemborsament més flexible i dilatat en el temps que els Acords Stand-By o SBA del primer pla de rescat. Amb aquest nou desemborsament, ja són 4.860 els milions d'euros desbloquejats del programa per a Grècia per part de l'FMI.

En total, el programa, en el qual participen l'FMI, la Comissió Europea i el Banc Central Europeu, és de 172.000 milions d'euros per ajudar Grècia a reduir el deute públic en els propers quatre anys.

L'FMI desitjava que el deute grec se situés en el 120 per cent del PIB el 2020, encara que davant el recel dels creditors europeus d'acceptar més pèrdues la Comissió Europea considera que cal ser més flexible amb l'objectiu de deute en aquest any. Per part seva, el parlament grec ha continuat amb les mesures d'austeritat i pujades d'impostos addicionals amb l'objectiu de consolidar un camí que en tot moment sigui sostenible per al deute del país.