Frigorífics Costa Brava és el primer en poder exportar porc blanc als Estats Units

L'empresa de Riudellots ha invertit 12 milions i ha creat 100 llocs de treball per adequar-se als requisits necessaris

 06:30  
Frigorífics Costa Brava és la primera empresa de l´Estat que exportarà carn de porc blanc als EUA.
Frigorífics Costa Brava és la primera empresa de l´Estat que exportarà carn de porc blanc als EUA. acn

RIUDELLOTS DE LA SELVA | ACN/DDG Frigorífics Costa Brava de Riudellots s'ha convertit en la primera empresa de l'Estat que podrà exportar directament carn de porc de capa blanca als EUA. A la demarcació hi ha una altra càrnia, Pernils Llémena, que també ven producte al mercat americà. Això sí, per poder exportar pernils, aquesta firma ha de comprar la carn a escorxadors autoritzats, que es troben a Dinamarca, Holanda o Alemanya, entre d'altres països.
L'homologació que ja ha rebut Frigorífics Costa Brava permetrà a aquesta empresa poder enviar directament carn de porc blanc als EUA. Arreu d'Europa, hi ha molt poques empreses que compten amb l'autorització. L'homologació l'ha concedida el United States Department of Agriculture (USDA). Aconseguir el certificat era l'objectiu principal de l'empresa des del 2010.
De fet, en els darrers dos anys, Frigorífics Costa Brava ha invertit 12 MEUR per adequar-se als estàndards de qualitat que exigeix el mercat nord-americà. Aquest procés ha suposat també la creació de 100 nous llocs de treball. La intenció de l'escorxador es començar les exportacions cap a l'altra banda de l'Atlàntic en breu, ja que ja hi ha hagut contactes amb clients interessats. El 90% dels porcs que sacrifica la companyia, més de dos milions per any, provenen majoritàriament de granges de Catalunya i Aragó.
Durant el 2012, les exportacions de Frigorífics Costa Brava han estat l'eix principal del seu creixement, i ja representen més del 75% de la seva facturació, que s'ha doblat en els darrers cinc anys. L'escorxador va tancar l'exercici amb una xifra de negoci de 320 MEUR i un volum de producció de 210 milions de quilos de carn. Actualment, Frigorífics Costa Brava està present a més de 40 països de tres continents. Aquest 2013, la firma invertirà més de 10 MEUR en un projecte per ampliar les seves instal·lacions (que actualment ocupen 23.000 metres quadrats). Segons destaca l'empresa, "aquesta inversió permetrà ampliar la capacitat de producció i consolidar els nous mercats".
L'escorxador i sala de desfer compta amb més de 40 anys d'història al sector. Fundada el 1969, és propietat de les famílies Abras, Planagumà i Cañigueral, que formen un grup industrial on també s'apleguen altres companyies dedicades a la producció d'embotits.
Amb l'homologació per exportar als EUA, Frigorífics Costa Brava es converteix en la primera companyia de l'Estat que podrà proveir altres empreses espanyoles amb carn de porc blanca apta per al mercat americà. Fins ara, aquestes firmes anaven a comprar-la a altres països d'Europa, on hi ha escorxadors que ja compten amb aquest certificat.
Això permet consolidar, de retruc, les comarques gironines com un dels territoris de referència del porcí. A més de Frigorífics Costa Brava i Pernils Llémena, acreditats per vendre als EUA, també es compta amb un laboratori de control acreditat per l'USDA, el Laboratori de Salut Pública de Girona.

Consultoris

Consultori legal

L'equip d'advocats de Prat Sàbat es posa al vostre servei i respon cada dijous les preguntes rebudes


Enllaços recomanats: Premis cinema