La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, va afirmar ahir que "s'ha frenat el col·lapse" en l'economia mundial, però que ha "d'evitar-se la recaiguda" amb vista a 2013 amb majors reformes. "El col·lapse ha estat frenat, gràcies a les polítiques dels països avançats, encara que sovint a última hora", va explicar Lagarde en roda de premsa a la seu de l'FMI a Washington per analitzar els desafiaments que afronta l'economia global. L'exministra francesa de Finances va assenyalar, no obstant això, que queda "encara molt treball per realitzar, per assegurar-nos que no tornem a caure en la recessió".

Segons el seu punt de vista, el principal problema que afronta l'economia és la "incertesa" encara existent, fet pel qual cal aprofundir en les reformes per "tornar la confiança". Especialment, va afegir, en les economies avançades el repte és tornar a "una política fiscal sostenible" a mitjà termini.

Zona euro

Pel que fa a la zona euro, focus de les tensions econòmiques els últims anys, Lagarde va destacar que "s'ha avançat molt". No obstant això, la directora general del Fons Monetari Internacional va destacar que hi ha aspectes en els quals encara queda per fer, com "avançar en la unió bancària", i va preveure que, si la recessió es manté, podria necessitar-se "una major relaxació" de la política monetària per part del Banc Central Europeu.

La conferència de premsa de la directora general del Fons Monetari Internacional, la primera de l'any, es va produir una setmana abans que l'organisme publiqui el seu informe actualitzat sobre les "Perspectives Econòmiques Globals", amb les seves noves previsions.