El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), el club automobilístic més important d'Espanya, planeja reduir la seva plantilla en 194 treballadors a tot Espanya, fet que suposa el 13% del total, amb la finalitat de fer front a l'actual conjuntura econòmica i a la caiguda de la facturació.

El grup va comunicar ahir als seus empleats la intenció de presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb l'objectiu de pal·liar el descens de la xifra de negoci, que ha caigut un 25 per cent els últims quatre anys, segons informava Economia Digital i van confirmar a Efe fonts del RACC. La voluntat de la companyia és que aquesta reducció de plantilla es porti a terme de forma pactada a través d'un pla de prejubilacions i baixes incentivades, per minimitzar fins a on sigui possible l'impacte de la reestructuració, que afectaria tota la xarxa del grup a Espanya.

El RACC, que té la seva seu a Barcelona, compta actualment amb 1.526 treballadors, de manera que amb l'ERO passaria a tenir-ne 1.332.

Descens de la facturació

La companyia tancarà l'exercici 2012 amb uns ingressos de 341 milions d'euros, el que representa un descens del 12 per cent respecte el 2011.