Els 400 treballadors de Nissan afiliats a SIGEN-USOC, primer sindicat a la planta de la Zona Franca, van apostar per ratificar l'última proposta que hi havia sobre la taula i reprendre el diàleg amb l'empresa perquè reconsideri la seva decisió de no fabricar un nou cotxe a Barcelona. La direcció de Nissan va anunciar divendres que descarta fabricar a Barcelona un nou turisme, que permetria crear un miler de llocs de treball a la planta de Zona Franca, a causa del desacord amb els sindicats sobre el pla de competitivitat. La negociació entre les dues parts es va trencar dijous passat malgrat que havien ultimat una proposta per aplicar la doble escala salarial als nous contractats, que cobrarien una mitjana d'un 20% menys.

Els afiliats de SIGEN-USOC a Nissan, el primer sindicat a la planta de la Zona Franca de Barcelona, van demanar en assemblea als seus representants sindicals que tornin a negociar i signin l'acord en els termes concretats aquesta setmana.

El responsable de SIGEN-USOC, Pedro Ayllón, va explicar que el sindicat està disposat a signar l'acord i va instar l'empresa a reprendre les negociacions. El sindicat va demanar a Nissan que es "replantegi" l'anunci de no portar la fabricació del vehicle a Barcelona i a la Generalitat que ajudi a aconseguir-ho.

Malgrat els "importants sacrificis" que aquest acord tindria per als treballadors, segons Ayllón, permetria contractar més persones fixes i garantir la viabilitat de la fàbrica. Ayllón va afirmar que els sindicats estaven d'acord amb aproximadament el 95% de les mesures recollides en el document que dijous els sindicats no van signar per uns esculls sorgits a última hora, però va dir que l'acord "estava molt treballat" després de mesos de negociacions. CCOO i UGT, segon i tercer sindicat a la planta, i Nissan es van culpar mútuament de la ruptura de les negociacions.