Juan Roig, conscient de la necessitat d'impulsar el talent emprenedor, ha decidit posar en marxa, amb capital totalment privat i amb la seva implicació personal, el Projecte Lanzadera, una iniciativa amb l'objectiu prioritari d'ajudar a desenvolupar i posar en valor projectes de lideratge emprenedor . Lanzadera realitzarà una convocatòria anual per seleccionar les persones que disposin d'un projecte empresarial innovador, oferint-los els recursos formatius, econòmics i estructurals necessaris per convertir els seus somnis i potencials projectes en una realitat de l'economia productiva.

D'entre totes les candidatures rebudes en cada edició, Lanzadera seleccionarà un màxim de 15 emprenedors per convocatòria que disposaran cada un de fins a 200.000 euros per desenvolupar el seu projecte. El finançament d'aquesta iniciativa, que cada any comptarà amb una quantitat de 3 milions d'euros, es realitza a través de la societat Alqueria Capital, titularitat de Juan Roig.

Com impulsor d'aquest projecte, ha volgut destacar que "Lanzadera» es una iniciativa que neix amb un repte tan ambiciós com engrescador: crear les condicions perquè altres emprenedors assumeixin el risc d'implantar un model d'empresa sostenible que combini la eficiència econòmica productiva de mercat i l'equilibri social ". A més, Juan Roig ha subratllat que "aquest projecte s'emmarca en la responsabilitat de compartir amb els altres les habilitats, coneixements i recursos per, amb això, contribuir que altres emprenedors assumeixin el risc de desafiar les dificultats existents i que la societat se senti orgullosa de l'esforç emprenedor dels seus empresaris ".

Els 15 seleccionats hauran de disposar de dedicació exclusiva a aquest projecte. El seu lloc de treball s'ubicarà a València, al Centre Emprenedor que Lanzadera té al carrer Serpis núm 66-68. Al costat de la Universitat Politècnica i el Campus de Tarongers de la Universitat de València, el Centre Emprenedor de Lanzadera disposa d'un espai de 1.100 metres quadrats de superfície amb diferents serveis per poder posar en marxa les seves iniciatives empresarials. El Programa tindrà una durada estimada de 12 mesos però disposarà de flexibilitat per adaptar-se a les característiques i circumstàncies de cada projecte emprenedor.

Què ofereix el Programa «Lanzadera

A més del finançament del projecte, fins a un màxim de 200.000 euros en funció de les característiques de cada iniciativa i de la consecució de les fites concrets, el Programa Lanzadera ofereix als seus participants:

- Constitució d'una societat limitada: 3.000 euros per a la constitució d'una societat limitada.

- Formació personalitzada: a través de cursos i seminaris multidisciplinaris i a mida.

- Assessorament i Mentoring constant: assignació de tutors i mentors que assessoraran cada emprenedor sobre la millor manera d'abordar el seu projecte.

- Gestoria de suport: suport administratiu, comptable, legal i laboral perquè l'emprenedor pugui centrar-se en el desenvolupament del seu model empresarial.

- Inversió: possibilitat d'obtenir una ronda d'inversió amb capital llavor per a aquells emprenedors que concloguin el programa amb èxit.

- Net-Working: possibilitat de Net-Working amb la resta d'emprenedors i projectes, així com amb la xarxa de contactes de Lanzadera.

- Transferència dels coneixements dels fonaments d'un model empresarial contrastat.

Convocatòria Programa «Lanzadera» 2013

Termini d'inscripció (21 de gener al 31 de març): podran presentar la seva candidatura emprenedors majors de 18 anys de qualsevol nacionalitat, amb una idea de negoci sense limitació de sector, d'activitat ni d'àrea geogràfica. Podran presentar-se emprenedors que tinguin un equip incipient, sempre que es disposi d'un lideratge clar. Només s'admetrà una candidatura per emprenedor.

El candidat haurà d'emplenar el formulari que pot trobar en la mateixa pàgina web del projecte i al qual podrà afegir documentació escrita, audiovisual, etc.

El termini d'inscripció al Programa començarà el 21 de gener i conclourà el 31 de març de 2013, moment a partir de la qual no s'admetran més sol · licituds i des del qual començarà el procés de selecció. En la valoració i selecció dels projectes es tindrà en compte, entre altres aspectes, la capacitat de lideratge de cada candidat, la diferenciació i innovació del seu projecte, així com l'ordre de recepció de cada candidatura.

Selecció 2013 (fins al 30 d'abril): un cop conclòs el termini d'admissió de candidatures, s'obrirà un procés de selecció que durarà fins el 30 d'abril 2013. En una primera fase l'equip de Lanzadera seleccionarà les 100 millors candidatures, que passaran a una segona fase.

Lanzadera guardarà confidencialitat absoluta sobre les candidatures i projectes presentats que no siguin seleccionats per a la fase final.

Els noms dels 100 candidats seleccionats es publicaran al web www.lanzadera.es. A més, es contactarà amb ells personalment i se'ls convocarà per a una sèrie d'entrevistes que permetran conèixer en profunditat cada projecte i seleccionar un màxim de 15 emprenedors, que s'incorporaran al Programa Lanzadera. Els noms dels 15 seleccionats seran publicats a la web www.lanzadera.es.