Els paradors d'Aiguablava, al Baix Empordà, el de Cardona, Al Bages, el de Vic-Sau, a Osona, i el de la Seu d'Urgell, a Lleida, han tancat avui les portes fins el pròxim 1 de març. El tancament temporal d'aquests establiments està inclòs en el procés de reestructuració de l'empresa pública que va pactar amb els sindicats un tancament per vacances de 40 dies. La mesura ha evitat el tancament definitiu, com es preveia inicialment, de sis dels set paradors catalans. A banda dels que ho han fet avui, els dos de la Vall d'Aran tancaran més endavant per aprofitar la temporada d'esquí. Així, el d'Artiés ho farà entre el 3 d'abril i el 12 de maig, i el de Vielha, entre el 14 d'octubre i el 22 de novembre.

L'únic parador català que no està inclós en el pla de reestructuració és el de Tortosa. Al conjunt de l'Estat els establiments afectats han estat 25.

A principis d'aquest mes de gener, els sindicats i la direcció dels Paradors de Turisme van acordar que hi hagués la meitat dels acomiadaments previstos a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), 350 dels més de 600 previstos a la primera proposta, i que només tanqués definitivament un dels 94 paradors, el de Puerto Lumbreras, a Múrcia. A més, també es va acordar que el tancament temporal dels establiments fos de 40 dies en comptes dels cinc mesos proposats per la companyia inialment.

Aiguablava, un dels més rendibles

Entre els paradors de turisme afectats per l'acord, el d'Aiguablava de Begur (Baix Empordà), que compta amb una cinquantena de treballadors, és un dels més rendibles, concretament el cinquè, de tot l'Estat.