Quatre dels set paradors catalans tanquen temporalment fins l´1 de març

La mesura està inclosa en l'aplicació dels expedients de regulació temporal que afecta un total de 25 paradors del conjunt de l'Estat

21.01.2013 | 18:08

Els paradors d'Aiguablava, al Baix Empordà, el de Cardona, Al Bages, el de Vic-Sau, a Osona, i el de la Seu d'Urgell, a Lleida, han tancat avui les portes fins el pròxim 1 de març. El tancament temporal d'aquests establiments està inclòs en el procés de reestructuració de l'empresa pública que va pactar amb els sindicats un tancament per vacances de 40 dies. La mesura ha evitat el tancament definitiu, com es preveia inicialment, de sis dels set paradors catalans. A banda dels que ho han fet avui, els dos de la Vall d'Aran tancaran més endavant per aprofitar la temporada d'esquí. Així, el d'Artiés ho farà entre el 3 d'abril i el 12 de maig, i el de Vielha, entre el 14 d'octubre i el 22 de novembre.

L'únic parador català que no està inclós en el pla de reestructuració és el de Tortosa. Al conjunt de l'Estat els establiments afectats han estat 25.

A principis d'aquest mes de gener, els sindicats i la direcció dels Paradors de Turisme van acordar que hi hagués la meitat dels acomiadaments previstos a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), 350 dels més de 600 previstos a la primera proposta, i que només tanqués definitivament un dels 94 paradors, el de Puerto Lumbreras, a Múrcia. A més, també es va acordar que el tancament temporal dels establiments fos de 40 dies en comptes dels cinc mesos proposats per la companyia inialment.

Aiguablava, un dels més rendibles

Entre els paradors de turisme afectats per l'acord, el d'Aiguablava de Begur (Baix Empordà), que compta amb una cinquantena de treballadors, és un dels més rendibles, concretament el cinquè, de tot l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de nens, entrant a una escola de Lloret de Mar.
Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Els alumnes matriculats en l'educació pública pagaran una mitjana de 841 euros, mentre que els que...

L´atur, el repte pendent de la UE

Els Vint-i-set arriben al desè aniversari de l'inici de la crisi financera i econòmica més...

Més de 400.000 catalans han demanat crèdit per poder pagar les seves vacances

Catalunya és la segona autonomia amb major nombre d'endeutats per aquest motiu. Un 58% dels...

Brussel·les renya les autonomies per les restriccions a la implantació del comerç

La Comissió Europea reclama a les comunitats mesures liberalitzadores i alerta contra la...

Enllaços recomanats: Premis cinema