L'empresari valencià Juan Roig ha creat el Projecte Lanzadera, destinat a ajudar a desenvolupar projectes de lideratge emprenedor, que està dotat amb una aportació privada de tres milions d'euros amb la qual es finançarà anualment a un màxim de quinze emprenedors.

La iniciativa, que compta amb capital totalment privat i amb la "implicació personal" del president de Mercadona, consistirà en una convocatòria anual per seleccionar a persones amb un projecte empresarial innovador, a les quals s'oferiran recursos formatius, econòmics i estructurals per fer realitat els seus projectes.

D'entre totes les candidatures rebudes en cada edició se seleccionarà un màxim de quinze emprenedors, que disposaran de fins a 200.000 euros cadascun per desenvolupar el seu projecte.

El finançament d'aquesta iniciativa, que cada any comptarà amb tres milions d'euros, es realitzarà a través de la societat Alqueria Capital, de la qual és titular Juan Roig.

Els quinze seleccionats hauran de dedicar-se en exclusiva a aquest projecte i el seu lloc de treball s'ubicarà a València.

El programa tindrà una durada estimada de dotze mesos, però disposarà de flexibilitat per adaptar-se a les característiques i circumstàncies de cada projecte emprenedor.

També s'ofereix als participants 3.000 euros per a la constitució d'una societat limitada, cursos, tutors i mentors, gestoria de suport, o la possibilitat d'obtenir una ronda d'inversió amb capital llavor per a aquells emprenedors que concloguin el programa amb èxit.

La convocatòria del Programa Lanzadera 2013 finalitzarà el pròxim 31 de març, i podran presentar la seva candidatura en el web www.lanzadera.es emprenedors majors de 18 anys de qualsevol nacionalitat, amb una idea de negoci sense cap limitació de sector, d'activitat ni d'àrea geogràfica.

Roig va explicar que aquesta iniciativa neix amb un repte "ambiciós" i "il·lusionant"" com és crear les condicions perquè altres emprenedors "assumeixin el risc d'implantar un model d'empresa sostenible que combini l'eficiència econòmica productiva de mercat i l'equilibri social".