Spenta, empresa tecnològica fundada pel gironí Jordi Plana, preveu obrir una delegació a Sant Francisco aquest any i augmentar la seva plantilla un 50%. Aquesta expansió arriba després d'una inversió de 500.000 euros per part de la multinacional Microsoft. Impulsada des de Pujals dels Pagesos, al Pla de l'Estany, l'empresa compta amb seus a Barcelona i Madrid, i amb delegacions a Amsterdam i Singapur.

Com cada any des de 1998, la prestigiosa companyia nord-americana Nielsen Norman Group acaba de publicar la llista de les 10 millors intranets del món. Entre les distingides apareix una única espanyola: la intranet de la companyia de comunicació i entreteniment per fibra òptica ONO, desenvolupada per Spenta.

La Intranet d'ONO es va engegar al febrer de 2012 i està basada en l'aplicació Beezy, dissenyada per Spenta. Es tracta d'una xarxa social corporativa que funciona sobre la plataforma Microsoft Sharepoint i que està dissenyada per estendre els avantatges d'ús de les xarxes socials als entorns de treball de les empreses.

Així, la intranet d'ONO utilitza els grups com la forma principal de comunicació i permet als seus membres participar difonent continguts a través de publicacions, compartint documents en línia i incloent característiques molt populars de les xarxes socials, com indicar "m'agrada" en l'activitat d'altres companys.

Spenta està especialitzada en els productes i tecnologies de la plataforma Microsoft .NET. L'objectiu de l'empresa és usar la innovació tecnològica per ajudar als seus clients a afrontar els seus reptes empresarials, per exemple la modernització de les administracions públiques, un dels seus principals clients.

Gràcies a la seva especialitzacióó, Spenta s'ha convertit en un proveïdor estratègic de la seu central de Microsoft als EUA, qui l'any 2009 la va distingir com a Millor Partner Mundial de l'Any en la categoria de sector públic. En 2012, Microsoft va invertir 500.000 dòlars en Spenta.

Beezy, creat l'any 2011, s'ha convertit en molt poc temps en el producte més exitós de Spenta, i en els propers mesos esdevindrà una spin-off amb una societat pròpia.