Els treballadors de la planta de Nissan a Barcelona afiliats a CCOO i UGT van acceptar ahir la proposta de reducció de costos laborals elaborada per aquests sindicats per presentar a la direcció de la multinacional i recuperar així l'opció de fabricar un nou model en aquesta planta.

Uns 800 treballadors es va reunir en assemblea a les cotxeres de Sants, a Barcelona, per analitzar i votar aquesta proposta, que va rebre un suport majoritari.

Amb aquest document, CCOO i UGT, que junts sumen majoria al comitè d'empresa de la planta de Zona Franca, pretenen reobrir la negociació amb la companyia, que fins ara ha donat per perduda la possibilitat que Barcelona s'adjudiqui un nou vehicle davant la negativa sindical a acceptar les seves propostes de reducció de costos.

USOC, el sindicat majoritari al comitè d'empresa de Nissan, va signar ja la setmana passada l'última proposta del pla de competitivitat negociat amb l'empresa, acceptant així la doble escala salarial plantejada per la companyia.

La proposta de la companyia nipona proposa pagar als nous contractats un 20 % menys, de mitjana, que els treballadors que ja estan en plantilla.

El document elaborat per CCOO i UGT inclou una clàusula que garanteix, en principi, que els treballadors més antics no puguin ser substituïts en el futur per altres que cobrin menys i pretén garantir també altres drets laborals.

La proposta aprovada a l'assemblea es presentarà oficialment dilluns que ve davant el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, que està actuant de mediador entre els sindicats i la direcció de Nissan.

Josep Maria Àlvarez, secretari general d'UGT, va assegurar que amb la votació d'ahir "s'obre un camí" per a l'adjudicació del model, perquè, assegura Nissan vol que es produeixi a Barcelona. Això sí, "sempre que el nou projecte no sigui a canvi de perdre drets laborals".