El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social prepara una tarifa plana de 50 euros al mes de cotització a la Seguretat Social per als joves emprenedors durant els primers sis mesos. Segons van informar fonts del ministeri a l'ACN, a la mesura s'hi podran acollir emprenedors, tant homes com dones, fins als 30 anys. Aquesta serà una de les mesures en un pla de xoc a curt termini i que formarà part en l'Estratègia per l'Emprenedoria i l'Ocupació.

L'anunci de Báñez arribava el mateix dia que autoritats europees expressaven la seva preocupació per la situació del mercat laboral espanyol. El 40 aniversari de la Confederació Europea de Sindicats (CES) va reunir ahir Madrid a líders sindicals del continent, membres del Govern i als comissaris d'Assumptes Econòmics i Ocupació, Olli Rehn i Laszlo Andor, a més del president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

Preocupació per l'atur juvenil

Rehn es va declarar "molt preocupat" per l'augment de la desocupació a Espanya, i especialment el juvenil, encara que va dir ser "conscient" que s'estan prenent "mesures per al creixement i l'ajust fiscal", i va animar a continuar amb les reformes laborals.

Per la seva part, Schulz va advertir que és "una vergonya" que el continent més ric del món hagi creat una situació de desocupació com l'actual per a la generació jove millor preparada de la història, en especial en països com Espanya, però també Portugal, Itàlia o Grècia.

Sobre l'anunci de Báñez de mesures com una tarifa plana de 50 euros durant 6 mesos en les cotitzacions per a joves emprenedors, l'alemany va demanar que aquestes rebaixes de cotitzacions s'acompanyin de "compromisos vinculants de creació de llocs de treball".

Per la seva part, Laszlo Andor, va reclamar "rapidesa" per impedir que alguns països segueixin com "ostatges" de la crisi, i va alertar del risc de polarització entre els socis europeus que gaudeixen de creixement i aquells que pateixen recessió i atur de llarga durada.