Ernest Plana Larrousse presidirà la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona els propers dos anys. L'assemblea general de la patronal gironina va ratificar ahir Plana en el càrrec que va assumir, en funcions, després de l'assassinat del seu antecessor, Jordi Comas el passat novembre.

Plana havia mostrat la seva predisposició a convocar noves eleccions si així ho decidia la majoria dels representants a l'assemblea general. No obstant això, va rebre un suport pràcticament unànime, essent ratificat en el càrrec per 28 vots a favor, una abstenció i cap vot en contra.

Plana és també el president de l'Associació de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de la província de Girona (CORVE), una de les associacions fundadores de la FOEG.

A banda de Plana, formen part del comitè executiu, Joan Vilalta i Boix, com a vicepresident primer; Alexandre Juanola i Ribera, vicepresident segon; Josep Serra i Macias, tresorer, i Dolors Ros Frigola, secretària.

Segons un comunicat remès per la patronal, en el seu primer discurs, just després del seu nomenament, Plana va destacar que "caldrà treballar per continuar els projectes endegats i que, avui més que mai, és necessari afrontar un present difícil que ha de conduir-nos a un futur millor".

Si bé no s'esmenta en el comunicat, una altra de les qüestions que Plana i el seu equip hauran de gestionar serà una possible fusió amb Pimec Girona.

Aquesta operació, emmarcada en una integració patronal en l'àmbit català, està liderada per Foment del Treball i Pimec, però està encallada per la dificultat de l'encaix de les organitzacions territorials en el projecte. En els darrers anys, totes les negociacions encaminades a una fusió han acabat fracassant.