Neix a Olot la Fundaciˇ Kreas, de formaciˇ del sector carni

EstarÓ basada en la formaciˇ professional dual perquŔ els estudiants compaginin els estudis amb les empreses

 18:05  

ACN La Federaciˇ Catalana d'Ind˙stries de la Carn (FECIC) i la Universitat de Vic, mitjanšant la Fundaciˇ UniversitÓria Balmes, han constitu´t la Fundaciˇ Kraes, un centre de formaciˇ dual del sector carni que tindrÓ la seva seu a Olot. El nou centre integral de formaciˇ en ind˙stries cÓrnies i agroalimentÓries abastarÓ la formaciˇ continua i ocupacional, amb especial rellevÓncia a la Formaciˇ Professional basada en el model dual, basada en la cooperaciˇ entre empreses i centres docents. El model busca que l'estudiant compagini estudis de grau superiors amb estades professionals a les empreses del sector i aconseguir una bona qualificaciˇ dels treballadors per millorar la competitivitat de les empreses.

La seu de KREAS estarÓ ubicada a la ciutat d'Olot i es preveu que durant aquest any es despleguin sis centres formatius a Catalunya per donar cobertura al teixit empresarial catalÓ.

A la signatura hi han participat l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas; l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; el rector de la UVic, Jordi Monta˝a; el director general de la FUB, Joan Turrˇ, i el president de la FECIC, Jaume Blancafort; acompanyats per Joan EstapÚ, president del Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters, i Josep Terradellas, secretari de la FUB.