La plantilla de Noge afirma que la fàbrica d´Arbúcies és viable

Els 93 treballadors s'oposen al tancament i demanen al Govern que busqui un comprador

 06:30  
Acció de protesta de la plantilla de Noge ahir a la tarda a Arbúcies
Acció de protesta de la plantilla de Noge ahir a la tarda a Arbúcies carles colomer

ARBÚCIES | ACN/DDG Unes 200 persones es van manifestar ahir pels carrers d'Arbúcies en suport als 93 treballadors de la carrossera Noge, que té la intenció de tancar les portes. "Ben gestionada i impulsant l'exportació, aquesta és una empresa viable", va assegurar ahir el president del comitè d'empresa, Jordi Calí, que lamenta que l'empresa s'ha centrat només en el mercat interior i que des de fa tres anys no tenia ni departament dedicat a l'exportació. Per això, els treballadors demanen que el propi conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, els rebi per poder buscar una sortida al tancament de l'empresa.
L'altre preocupació dels treballadors és la possibilitat d'estar-se fins a tres o quatre mesos sense cobrar. Calí va explicar que l'empresa encara els deu el 60% del sou del desembre i que ara la direcció ha enviat pràcticament tothom -a excepció de vuit o nou treballadors que estan acabant una última comanda- a casa amb un permís retribuït. Segons Calí, la direcció ja els ha comunicat que no té diners per pagar-los les indemnitzacions i, per tant, desconfien que els pugui abonar els diners que els deu i les nòmines de gener i febrer.
"La gent està desesperada, n'hi ha que ja no podien anar ni a comprar ni afrontar pagaments per l'endarreriment del desembre. Si estem tres mesos sense cobrar no sé què passarà", va afegir. Per això, demanen que si l'empresa ha d'acabar tancant, que el procés sigui ràpid i que els treballadors puguin començar a cobrar l'atur al més aviat possible. De moment, Calí ha explicat que han d'esperar quinze dies perquè els administradors concursals agafin les regnes de l'empresa.

Economia

La CE investiga si la compra de Monsanto per Bayer perjudica la competència

La Comissió Europea (CE) va informar ahir que ha obert una investigació en...

Uniqlo llança la seva primera botiga per internet a Espanya

La cadena nipona de roba Uniqlo ha llançat la seva plataforma de venda per internet en...

El sou mitjà cau un 0,2% a Catalunya i se situa en 1.720 euros

El sou mitjà català ha perdut un 0,2% interanual i es queda en 1.720 euros mensuals,...

Enllaços recomanats: Premis cinema