Els preus de l´AVE baixaran un 11% des del 8 de febrer

Foment anuncia rebaixes del 35% per a abonaments de 10 viatges, del 30% a joves i del 20% per a viatges múltiples

 18:49  

EFE El Ministeri de Foment ha anunciat aquest dimarts una reducció de la tarifa base del 11% en els preus de l'AVE en classe turista i turista + a partir del 8 de febrer, descomptes del 35% per a abonaments de 10 viatges en una ruta amb 4 mesos de validesa, del 30% per a joves i del 20% per viatges múltiples.

En una roda de premsa, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha indicat que els nous preus tenen com a objectiu incrementar un 10% la utilització de l'AVE, millorar els ingressos i adaptar la política de preus a la situació actual, marcada per una ocupació que en alguns casos estava per sota del 50%.

Segons les fonts consultades, la tarifa base varia actualment des dels 60 als 140 milions.

Tot i que les noves tarifes entraran en vigor el pròxim 8 de febrer, les destinades als usuaris més joves ho faran al març, mentre que els descomptes per als viatges múltiples entraran en vigor l'1 de juny d'aquest any.

La finalitat d'aquesta nova política de preus és apropar l'AVE a més persones, establir preus més atractius, incrementar el nivell d'aprofitament dels trens, millorar les condicions dels viatgers habituals i fomentar la fidelització, ha assenyalat la ministra.

Pel que fa als preus flexibles, Foment ha anunciat preus "Promo" en tots els corredors i en tots els trens AVE amb descomptes d'entre el 30 i el 70%.

Aquestes tarifes, les millors per a cada tren, no admeten canvis ni anul·lacions. Amb menys restriccions i un lleuger increment del preu s'ha establert el bitllet "Promo +".

Per als joves de fins a 26 anys el descompte serà del 30% amb quota anual de 20 euros més iva.

En els bitllets d'anada i tornada es manté el descompte del 40% i s'amplia la validesa de la volta de dos mesos a un any, mentre que en el cas dels viatges múltiples el descompte serà del 20% amb les mateixes condicions que un descompte d'anada i tornada.

Així mateix, s'ha creat la classe turista plus, sense servei a bord.

Per la seva banda, amb la tarifa taula per a 4 persones els usuaris es beneficiaran d'un descompte del 60% per a tots els trens, alhora que es manté la targeta daurada per a nens i famílies nombroses.

Foment també posarà en marxa bitllets combinats amb tots els modes de transport, per al que ja ha arribat a acords amb Star Alliance i la companyia d'autobusos Alsa, i potenciarà la venda per internet i l'extensió dels trens amb codi compartit.

En l'actualitat, l'AVE ofereix preus alts i poc flexibles, ha afegit Pastor, que ha insistit que el nivell d'aprofitament dels trens és "millorable" ja que en alguns casos l'ocupació és inferior al 50%.