L'Audiència Nacional ha qüestionat la supressió de la paga extra de desembre als funcionaris aprovada pel Govern el mes de juliol passat a l'entendre que la seva aplicació de manera retroactiva podria vulnerar la Carta Magna i ha plantejat la pertinència de presentar una qüestió d'inconstitucionalitat.

La Sala social d'aquest tribunal ha argumentat els seus dubtes recollint en una providència la doctrina del Tribunal Suprem, que estableix que les gratificacions extraordinàries són salari diferit que s'esdevingui dia a dia, per la qual cosa l'Executiu no deuria haver eliminat el juliol la paga completa de Nadal amb efectes retroactius a totl'any.

"En la mesura que la norma suprimeix el dret dels treballadors a percebre quanties ja meritades, expresem els nostres dubtes sobre el seu ajust constitucional" recalquen els magistrats.

D'aquesta manera, la sala acorda donar un termini de deu dies a les parts personades i a la Fiscalia perquè responguin si és procedent plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat.