Roba orgànica infantil a l'abast de tothom a través d'un portal de compra en línia. Aquest és l'objectiu de Biobuu.com, que fa uns dies que s'ha posat en marxa per iniciativa de l'emprenedor de Celrà David Buenavida.

Feia anys que tenia aquest projecte en ment, però el va desenvolupar definitivament fa uns mesos quan es va quedar a l'atur. Buenavida és de fa anys consumidor de roba orgànica i forma part d'un grup de consum ecològic. "En quedar-me sense feina vaig apostar per una alternativa vinculada al consum sostenible, portant a la pràctica una idea, però sobretot després de preparar un pla d'empresa", assenyala.

Tot i que el preu dels articles que es troben a Biobuu.com és més elevat que el de la majoria de botigues i franquícies de roba infantil, Buenavida assegura que "no és un producte car".

"El preu que té reflecteix el cost real d'un producte tèxtil seleccionat amb garanties de comerç just", assegura.

Aquest emprenedor recorda que en l'àmbit mundial cada vegada hi ha més consumidors de roba orgànica, perquè la sobreexplotació de cotó convencional està provocant molts problemes.

Entre ells, recorda que el cultiu intensiu de cotó utilitza una gran quantitat d'aigua, molt d'adob i pesticides químics. A més, "els tints, rentats i altres productes que donen a la peça el toc final, són potencials contaminants de les aigües, els sòls i l'atmosfera contenint fins i tot, en alguns casos, substàncies tòxiques per a la salut de les persones", afegeix..

D'altra banda, apunta que "la necessitat de ser competitius al mercat ha generat un interès per l'augment de la productivitat, que ha fomentat també la utilització de cultius transgènics. Aquests poden arribar a contaminar els cultius ecològics, posant en risc la seva viabilitat enfront de l'agricultura convencional".

Buenavida assegura que l'aposta per la roba orgànica està consolidada a Europa, i a l'alça a Catalunya i en el conjunt de l'Estat. "Biobuu.com dona resposta a aquells compradors interessats que no saben on adreçar-se", assenyala.

Els arguments

Per als poc convençuts, Buenavida recorda que la pell dels nens és molt més permeable als tòxics que transporta la roba més convencional, "que pot provocar èczemes o pell atòpica". "A Biobuu només seleccionem fabricants que compleixen criteris de sostenibilitat, comerç just i ecologia. D'aquesta manera ens assegurem un producte lliure de tòxics i amb un alt valor afegit", conclou.