Els pisos de protecció oficial buits a Catalunya han passat d'uns 800, a mitjans de l'any passat, a uns 1.500, el gener de l'aquest any, perquè la crisi ha fet que molts joves, que estaven en règim de lloguer, no poguessin pagar la quota pactada i se n'anessin a viure amb els seus pares.

Així ho va explicar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en una compareixença al Parlament per donar explicacions de les seves prioritats durant aquest mandat.

També el conseller va recordar que, ja des d'aquesta setmana -en concret des de dimarts-, les famílies que hagin estat desnonades dels seus habitatges poden sol·licitar al govern català una ajuda per un màxim de 3.000 euros anuals. El Govern català calcula que aquesta mesura podrà beneficiar un màxim de 1.700 famílies en aquesta situació.

A l'agost de l'any passat, el Govern català va fer balanç del pla de xoc posat en marxa el 2011 i va precisar que havia tret al mercat en l'últim any el 90 % dels 3.264 habitatges protegits buit que tenia a les seves mans.