La multinacional sueca Ikea ha inaugurat a Valls una planta pilot de producció tèxtil que ocuparà prop d'un centenar de persones i que abastirà les botigues de França, Espanya i Portugal d'edredons, fundes nòrdiques, coixins i protectors.

La fàbrica és fruit de l'acord d'Ikea amb l'empresa garrotxina Fluvitex, amb seu a Sant Joan les Fonts i pertanyent al grup Masias. Es tracta de la primera franquícia industrial de la multinacionacional sueca, en el que suposa una experiència pionera que es podria reproduir en altres centres de la marca.

L'acord, asseguren, permetrà estalviar costos de distribució, transport i logística, afinar la qualitat del servei i reduir les emissions de CO2.

La nova planta, amb una inversió de 8 milions d'euros, està ubicada en un dels dos centres de distribució logística que la multinacional sueca té a Valls i compta amb una superfície de 7.300 metres quadrats distribuïts en tres zones.

S'hi produiran els edredons, fundes nòrdiques, coixins i protectors de matalàs que es distribuiran als establiments d'Espanya, Portugal i França

En un primer espai, la planta rep primeres matèries de tot el món, que es transformen, s'omplen i cusen en una segona àrea, dividida al seu torn en la línia de producció de coixins i una altra de nòrdics; la tercera zona està dedicada a magatzem.