La por dels propietaris d'habitatges que els llogaters deixin de pagar el lloguer ha disparat la contractació d'assegurances per impagament i l'activitat de les empreses d'intermediació que garanteixen el cobrament de les rendes.

Cobrar puntualment cada mes, encara que la renda sigui menor. Aquesta és la màxima que persegueixen els propietaris dels pisos llogats els últims anys de crisi, en què l'augment de l'atur ha fet créixer també el risc d'impagament. En aquest context, nombroses immobiliàries i companyies asseguradores han llançat al mercat nous productes destinats, precisament, a garantir als propietaris el cobrament puntual de les rendes.

Aquest és el cas de Lloguer Segur, gestora immobiliària que va néixer fa tres anys a Barcelona i que està creixent a un ritme del 40% anual. Aquesta companyia exerceix d'intermediària entre llogaters i propietaris, a qui garanteix el cobrament del lloguer cada mes, a canvi d'una comissió d'aproximadament el 5% de la quota mensual.

Més enllà d'empreses com aquesta, també les asseguradores s'han llançat a un mercat en auge. Mapfre, Ocaso o Arag han dissenyat productes similars destinats a propietaris, molts dels quals han patit ja problemes d'impagaments, però també un altre tipus d'incidències amb els arrendataris, com destrosses en l'habitatge.