Els creuers de les companyies The World i Silversea realitzaran escala a la Costa Brava en la temporada 2014, segons ha informat avui el Patronat de Turisme de Girona, que ha assistit recentment a la fira de Miami especialitzada en el sector, la Seatrade Shipping Cruise.

El president del Patronat, Joan Giraut, ha explicat que la presència en aquesta cita nord-americana ha estat "altament profitosa" i que, a més, una reunió amb directius de la naviliera Oceania Cruises ha servit també perquè aquests s'interessin pels destins de Palamós i Roses.

Aquesta companyia ha manifestat la possibilitat d'incloure l'oferta de golf i gastronomia d'aquests dos destins gironins com a ruta alternativa als ports en els quals habitualment realitza escala al Mediterrani.

La presència del Patronat de Turisme Costa Brava a Miami de l'11 al 14 de març, juntament amb el que depèn de l'Ajuntament de Girona i que promociona el llegat jueu a la ciutat, ha estat valorada positivament per les portes a noves vies de negoci que s'han obert.

Els Consistoris de Roses i Palamós han estat també presents en la cita nord-americana, així com les cambres de comerç d'aquest últim municipi i de Girona.

Els professionals que han assistit a la fira de Miami, entre els quals destaquen responsables de les companyies SilverSea, Azamara Club Cruises, Norwegian Cruise Line o Regent Seven Seas, han pogut conèixer la marca Costa Brava Cruise Ports a través de presentacions, reunions, un catàleg i un vídeo.

A més, la delegació catalana es va reunir amb tres comunitats jueves nord-americanes -Sephardic Congregation Florida, AJC Latino and Latin American Institute i The Shul- per presentar el llegat hebreu gironí, principalment ubicat a les localitats de Girona, Besalú i Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

Les tres analitzen ara l'opció de col·laborar en els projectes de recuperació d'aquest passat històric, especialment per part de The Shul, els membres de la qual han anunciat diverses visites a les comarques gironines.