No totes les entitats tanquen oficines. En plena crisi del sector financer, amb resultats a la baixa i restriccions de crèdit, la banca ètica està guanyant quota de mercat. I l'entitat amb més implantació d'aquest sector és el grup holandès Triodos Bank, que d'aquí a poques setmanes preveu obrir la seva primera oficina a Girona.

Triodos Bank va tancar l'any amb una taxa de creixement del 58 per cent en el seu balanç total a Espanya, fins arribar als 1.003 milions d'euros. Els dipòsits de clients van créixer un 63 per cent, mentre que es van concedir un 22 per cent més de préstecs a iniciatives i empreses amb un impacte positiu per a les persones i el medi ambient. La ràtio de morositat es va mantenir inferior al 4 per cent. La sucursal espanyola va registrar un creixement del 73 per cent en el volum de clients, superant els 105.000 clients a 31 de desembre de 2012.

En l'actualitat és present a una quinzena de ciutats de tot l'Estat, amb una xarxa d'oficines en expansió. Acaba d'obrir sucursal a Oviedo i en poques setmanes farà el mateix a Pamplona i Girona.