La cadena sueca de mobles Ikea ha retirat del mercat lasanyes d'ant després d'haver detectat en elles carn de porc, informen mitjans suecs, dos mesos després que es trobés carn de cavall no declarada en els seus mandonguilles .

D'acord amb aquestes informacions, la irregularitat va ser revelada en una inspecció per part de les autoritats belgues en una partida d'aquests productes destinats els restaurants de les superfícies comercials d'Ikea??.

El percentatge de carn de porcí al preparat superava al que declara en la composició dels preparats en un entre un total de 25 proves realitzades.

L'empresa ha procedit a retirar aquests productes, elaborats per la seva subministrador habitual Dafgard, el mateix que va facilitar les populars mandonguilles d'Ikea ??amb carn de cavall.

A l'escàndol de llavors, ocorregut al febrer, va seguir una altra operació semblant a la Xina, les autoritats van ordenar el març aturar les exportacions de pastissos d'ametlla d'Ikea ??després de detectar un alt percentatge de bacteris.

Segons el diari suec "Svenska Dagbladet", s'estima que l'empresa té emmagatzemades unes 10.000 tones de lasanya d'ant i fins ara han estat retirats del mercat uns 17.600 paquets del producte.

Dafgard produeix les lasanyes i mandonguilles per a la major part de les divisions nacionals d'Ikea ??a Europa, excepte les d'alguns països com Noruega o Suïssa, que recorren a proveïdors locals.

L'any passat Ikea va facturar 1.300 milions d'euros en els seus restaurants, el que suposa el 5% dels seus ingressos.