El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, va garantir que els empleats públics rebran les dues pagues extra el 2013 i que recuperaran en un futur la suspesa el desembre passat de 2012.

Segons fonts d'aquest Departament, Beteta va informar al president del CSIF, Miguel Borra sobre aquesta qüestió a la reunió mantinguda ahir matí per abordar els canvis que afectaran la funció pública en la reforma local.

Després de la trobada, Borra va destacar que el paquet de mesures que anunciarà el president de Govern, Mariano Rajoy, el pròxim 26 no inclourà noves retallades salarials de funcionaris.

Borra va posar èmfasi que l'Executiu, probablement, hagi de tornar part de la paga extra retirada el mes de desembre passat als empleats públics. El decret llei de juliol, va dir, "era inconstitucional per tenir caràcter retroactiu" i treure la paga corresponent dels 44 dies de juny i juliol prèviament treballats. Fonts del Ministeri d'Hisenda van dir qye la devolució de la paga extra als funcionaris encara està sent estudiada.

També caldrà veure com podria afectar aquesta decisió als empleats públics dependents de la Generalitat de Catalunya. El passat febrer, el Govern català va decidir retallar el salari dels treballadors públics en un percentatge equivalent a una paga.

L'IVA reduït no s'apujarà

D'altra banda, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va ser contundent en assegurar que el Govern no apujarà els impostos i a més mantindrà el tipus reduït ?d'IVA en el transport, l'hostaleria i el turisme, perquè del contrari es perjudicaria la competitivitat d'Espanya.