El jutge ha resolt l'ERO de la carrossera Noge d'Arbúcies després que direcció i comitè no es posessin d'acord en les condicions de l'expedient. El jutge ha dictaminat que tota la plantilla -93 treballadors- sigui acomiadada i accepta així les causes econòmiques i productives que al·lega l'empresa per poder fer fora tots els treballadors. Aquesta resolució permetrà als treballadors -que fa més de tres mesos i mig que no cobren res- poder-se apuntar a l'atur. D'altra banda, el jutge encara ha de decidir quin dels dos possibles compradors -uns avalats per l'empresa i els altres pel comitè- es poden quedar amb les naus per poder garantir la continuïtat de l'activitat a la planta.

Finalment, el jutge ha donat per bons els arguments de l'empresa per fer fora els 93 treballadors -bàsicament per la davallada de les comandes d'autobusos-, que cobraran 20 dies per any treballat. Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Jordi Calí, la resolució de l'ERO permet als treballadors que fa més de tres mesos i mig que no cobren res poder-se apuntar a les llistes de l'atur.

"Esperem que al juny ja puguem cobrar alguna cosa", va manifestar. El president del comitè va explicatrque una quinzena de treballadors encara es mantenen a la fàbrica produint les últimes unitats d'autobusos que l'empresa tenia encarregats.

No obstant això, CCOO va lamentar que el jutge desestimés la sol·licitud del Comitè d'acumular en un mateix procés els dos concursos, el de l'activitat industrial (Noge) i el patrimonial (Gepla), i la de substituir l'ERO d'extincions per un de suspensió temporal mentre duri el procés de venda de l'activitat industrial de Noge.

Davant d'aquesta situació, s'ha convocat una assemblea de treballadors i treballadores per al proper dilluns, 29 d'abril, a Arbúcies, per valorar i decidir si es presenta un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè atengui aquestes al·legacions.

Ara queda pendent que el Jutjat Mercantil de Girona resolgui la demanda presentada contra els administradors concursals per l'impagament dels salaris de la plantilla des del mes de gener fins a dia d'avui. També té pendent aprovar la venda de l'activitat industrial a una de les dues empreses que s'hi han interessat.

El comitè ha contactat amb el Grup Benseny, amb seu a Montmeló i dedicat al sector metal·lúrgic, que estaria disposat a comprar la fàbrica i, en el període d'un any, donar feina als 90 treballadors acomiadats. Per altra banda, però, hi ha un altre possible comprador (Sartruck, de Serinyà) que no compta amb el vist-i-plau dels treballadors. Calí assegura que darrera d'aquesta empresa hi ha els mateixos propietaris de Noge i que el què volen és acomiadar tothom per poder quedar-se novament amb la fàbrica.