L'empresa nacional de ferrocarrils francesos, SNCF, ha arribat a un acord amb la constructora catalana Comsa Emte per adquirir un 25 % de l'accionariat de la seva filial ferroviària, Comsa Rail Transport, i disposar d'un representant en el seu consell d'administració.

L'operació, sotmesa a l'aprovació de l'autoritat europea de la competència, "no implica cap canvi en el model de gestió de Comsa Rail Transport i és una mostra del mercat en el seu potencial i en la capacitat del seu equip de gestió", que es manté al capdavant de la companyia, segons va informar Comsa Emte en un comunicat.

Paral·lelament a aquesta operació, les dues empreses han signat un acord de col·laboració destinat a potenciar el desenvolupament del trànsit ferroviari de mercaderies entre França, Centreeuropa i la península Ibèrica.

La firma catalana explica que SNFC estudiarà la viabilitat de prolongar la connexió Bettembourg (Luxemburg)- El Voló (prop de Perpinyà) cap a Espanya una vegada existeixin les infraestructures que ho permetin. A través d'aquesta línia, els tràilers carreguen directament els remolcs al tren.

SNCF Geodis, la branca logística i de transport de l'empresa nacional de ferrocarrils francesos, és el quart operador europeu de transport i logística, amb una facturació de 9.500 milions d'euros.