Meliá Hotels International i el grup immobiliari estatal xinès Greenland planegen l'obertura conjunta d'hotels a Barcelona i Madrid, dins de l'acord estratègic al qual van arribar al desembre de 2012, que constitueix "només el principi" d'una gran aliança.

Segons va revelar el president del grup xinès, Zhang Yuliang, la cooperació entre les dues empreses podria portar en un futur a l'obertura de nous hotels a Espanya en règim de gestió i propietat compartides, cosa que "atraurà més públic xinès a Espanya".

El conveni entre les dues companyies, que haurà de ser desenvolupat mitjançant acords puntuals, ha donat lloc ja al projecte de dos nous hotels a les ciutats xineses de Jian i Tianjin -en l'eix de comunicacions que uneix Xangai amb Pequín- sota la marca Meliá, que s'encarregarà de la gestió, en sengles establiments propietat de Greenland.

Per a Zhang, la decisió de Meliá d'obrir oficina a la Xina -compta amb una seu corporativa a Xangai- i d'apostar pel creixement en aquest país "repercutirà en la decisió dels turistes xinesos quan viatgin a Europa i altres destins i tindrà un important impacte en la marca".

Malgrat que algunes cadenes hoteleres americanes porten "anys d'avantatge" al mercat xinès, el responsable de Greenland creu que "la professionalitat i estàndards de qualitat que ha implementat Meliá ens permetran afermar una imatge de marca per a l'hotelera que aviat serà àmpliament acceptada pel públic xinès".

L'acord preveu també col·laboració en l'àmbit de la formació, cosa que permetrà, entre d'altres qüestions, que Meliá optimitzi el seu servei al client xinès, actualment el major emissor de turistes cap a Europa, amb el coneixement aportat per Greenland en matèria de cultura i gastronomia.

El despertar econòmic de la Xina, unit al fet de ser el país amb més població del món, expliquen, segons el president de Greenland, la importància del país asiàtic com a emissor turístic, una tendència que podria arribar als 200 milions de turistes a tot el món en els pròxims cinc anys.