El mercat del vehicle d'ocasió està a l'alça. No importa si són cotxes amb un any de vida, gairebé nous o amb vuit anys a la carretera. La venda de cotxes de segona mà durant aquests primers cinc primers mesos del 2013 a les comarques gironines ja han superat un 8% les xifres obtingudes durant el mateix període de l'any passat.

Aquest augment ha coincidit amb una caiguda de la compra de cotxes nous. Un fet que, segons el sector, està provocant que s'hagin de portar vehicles d'Alemanya o França perquè a l'Estat no hi ha oferta. "Aquí s'aguanten els cotxes durant 15 anys o més, i quan els ciutadans els entreguen no estan en bon estat", diu el president de l'associació CORVE, Ernest Plana.

"Si abans de la crisi es venia un cotxe de segona mà per cada un de nou, ara mateix podem dir que es venen dos cotxes usats per cada un de nou que surt del concessionari", destaca el president del Grup Blanch, Lluís Maria Blanch. En aquest sentit, només l'any passat es van vendre 16.900 vehicles usats a les comarques gironines.

El sector assegura que el canvi de tendència està intrínsicament relacionat amb la crisi. "Ha augmentat la venda de qualsevol vehicle usat, des d'aquells que no tenen ni un any fins als que ja en tenen 7 o 9", puntualitza Blanch.

Fugir de la desconeixença

El president de CORVE demana als ciutadans que estiguin alerta a l'hora de comprar un vehicle. Així, durant els últims mesos s'han donat casos de ciutadans que han comprat un vehicle per Internet o d'un particular i es tractava d'un cotxe robat. "Això és un desastre perquè el comprador no té res a fer: no té vehicle, garantia i tampoc pot rendir comptes amb la persona a la qual li ha comprat perquè ha desaparegut", explica.