Founder Institute, xarxa global de startups i mentors que ajuden emprenedors a llançar compa?nyies tecnològiques, acaba d'anunciar la llista dels nominats a Millor Mentor de 2012, en què l'emprenedor figuerenc Dídac Lee apareix entre els tres més ben valorats d'Europa. A la llista de millor nominats apareixen altres mentors d'empreses com Facebook o Google.

Els premis del Founder Institute, que es lliuraran el 17 de juliol, reconeixen la tasca d'aquests emprenedors, que comparteixen la seva experiència per ajudar-ne altres a construir la pròxima generació de companyies tecnològiques significatives i perdurables. Dídac Lee va assenyalar que,"tenint en compte el nivell dels mentors de Founder Institute, quedar dels 3 millors puntuats d'Europa és tot un orgull".

Lee es defineix a si mateix com un "emprenedor en paral·lel". Amb 21 anys va fundar la seva primera empresa (Intercomgi) a Girona, que va ser l'embrió del que avui és el grup tecnològic Inspirit, del qual és conseller delegat.

El motor del grup empresarial és Inspirit Labs, que té com a missió la creació, incubació i acceleració de noves empreses de base tecnològica, prenent com a base la investigació que es realitza en centres universitaris.

Inspirit integra més de 9 empreses de base tecnològica de clar perfil d'innovador i que operen en diferents sectors (Màrqueting Online, Seguretat Informàtica, Enginyeria de Programari, E-commerce): Zyncro, Spamina, Fhios, The Etailers, Hotelerum, Pickbe, Matrix i Intercomgi Argentina a Buenos Aires, que compta amb més de 80 Enginyers.

El grup compta a dia d'avui amb més de 400 treballadors, el 80% dels quals són enginyers, i estan ubicats a Girona, Barcelona, Madrid, Buenos Aires, Brasil, Japó, Mèxic, França, Itàlia, Xina i Silicon Valley,a Califòrnia, on competeixen contra els grans del sector.

Lee també va ser un des fundadors de Scubastore el 1998, origen de l'actual grup Tradeinn. Amb seu a Celrà, s'ha convertit en un referent a Europa en la venda de material esportiu per Internet.

És directiu del Futbol Club Barcelona, del qual és responsable de l'Àrea Tecnològica. A més és conseller de Sage.