Què suposen les instal·lacions de Girona per a Nestlé?

Per a nosaltres es tracta d'un centre de referència en la fabricació de cafè. Concentra diferents tecnologies de fabricació: cafè torrat, soluble, descafeïnat, en càpsules. La inversió que hi fem garanteix la competitivitat de la planta en els propers anys. La de Girona serà una planta excel·lent, tant des del punt de vista de l'eficiència, la productivitat i de respecte al medi ambient.

La inversió permetrà incrementar la producció?

No en una primera fase. Edificarem una nova planta al costat de l'actual. Un cop acabem les ?obres, ens podríem plantejar una ampliació de capacitat productiva en l'espai que ocupa l'actual palnta, inaugurada el 1968.

Queda marge també per ampliar la planta de Dolce Gusto?

No pel que fa a l'espai, però sí en capacitat de producció. Ara mateix utilitzem dos terços de la capacitat instal·lada.

Això permetrà incrementar la plantilla?

Esperem fer noves incorporacions graduals a la planta de Dolce Gusto a mesura que vagi augmentant la producció.

En els últims anys s'ha imposat el consum de cafè en càpsules. No ha afectat això el negoci del cafè soluble?

No. Tot i el context de crisi, el consum de cafè soluble es manté. La popularització de les càpsules ha portat a la llar un consum que abans es feia fora, però no ha substituït el consum de soluble a les llars.

Aquesta setmana han firmat un acord amb Ensenyament per formar alumnes de FP a la fàbrica de Girona. La formació dual és el futur?

Amb aquest acord volem contribuir a promoure una formació professional de qualitat, acostant als joves la realitat del món laboral. A més, a nosaltres també ens permetrà conèixer de primera mà a possibles aspirants a incorporar-se a la nostra empresa. És un acord beneficiós per a tothom.

La majoria de producció de Girona s'exporta a la Unió Europea?

Sí, és el primer mercat de destí, però els productes de Girona arriben a 70 països. Per exemple, les càpsules de Dolce Gusto fetes a Girona arriben a Japó i l'Amèrica Llatina, i el cafè soluble a Turquia o Rússia.