El president del Col·legi Oficial d'Administradors de Finques de Girona, Jaume Vilanova, va destacar ahir que l'activitat dels administradors de finques "és essencial en un sector clau com el de la l'habitatge. Som el termòmetre del sector, perquè estem en contacte directe amb aquells que el protagonitzen: els propietaris, els llogaters, les comunitats de veïns, les empreses promotores, les que es dediquen al cada vegada més important sector de la rehabilitació". Ho va explicar en la inauguració de la XV Trobada Estatal d'Administradors de Finques, que va arrancar a Girona.

Vilanova va assegurar que "justament quan la qüestió de l'habitatge s'ha convertit en un element central del debat social, més necessari és que los professionals de l'administració de finques reivindiquem el nostre paper. Més encara quan hi ha dos àmbits del sector de l'habitatge que estan cridats a ser claus en el futur: el lloguer per una banda, i la rehabilitació d'edificis per l'altra".

Després de l'acte inaugural,l'advocat Miquel Roca i Junyent vapronunciar una conferència sobre el present i el futur de l'administració de finques i dels col·legis professionals. Va defensar la necessitat de continuar potenciant la figura dels Col·legis Oficials, en un moment en què canvis legislatius impulsats pel govern central podrien minimitzar el paper d'aquests organismes en la dinamització i l'impuls de la tasca dels col·lectius professionals com el dels administradors de finques. Roca va afirmar, en aquest sentit, que "al costat de les associacions de diversa naturalesa continua essent necessari tenir organismes amb una identitat específica, amb una protecció específica, com és el cas dels col·legis professionals".

L'advocat i pare de la Constitució va afirmar que "a l'Estat espanyol aquest ha estat un model d'èxit, únic a Europa, perquè compleix una funció social en dotar els professionals titulats d'institucions pròpies que en dinamitzen la tasca i en garanteixen la deontologia".

Tot això, va dir Roca, no es pot posar en risc amb un avantprojecte de Llei de Serveis Professionals que topa amb el rebuig de col·lectius professionals que tenen impacte en el benestar de la societat, com és el cas dels administradors de finques.