La Junta Nacional Arbitral de Consum ha dictat ja els 21 primers laudes en el procés d'arbitratge de participacions preferents i deute subordinat de Bankia, tots favorables, i que permetran que de manera immediata, els esmentats clients recuperin tota la inversió realitzada. En un comunicat remès ahir, Bankia va explicar que dels 21 laudes dictats, 6 corresponen a la Comunitat de Madrid i 15 a la Comunitat Valenciana. A partir d'ara, va afegir l'entitat, se n'aniran dictant noves resolucions que afectaran a clients de tot Espanya.

Fins dimecres passat, Bankia havia rebut 104.567 sol·licituds d'arbitratge dins el procés que es va iniciar el 18 d'abril per al seu clients minoristes titulars d'instruments híbrids.

Del total de sol·licituds, 59.630 estan sent ja analitzades per l'expert independent KPMG, consultora encarregada d'elaborar un informe per valorar, en funció dels criteris fixats per la Comissió de Seguiment creada per supervisar el procés d'arbitratge, si cadascuna de les sol·licituds presentades reuneix els requisits per participar en aquest procés.

A més, ja hi ha 3.117 sol·licituds que estan pendents que el client firmi el conveni arbitral i puguin ser remeses a la Junta Arbitral de Consum.