El Parlament Europeu vol que l'Estat espanyol "s'esforci a oferir solucions alternatives als desnonaments" i que s'obri a "processos de renegociació del deute o de la dació en pagament per als deutors i les famílies en situació de fallida". En un informe de l'eurodiputada ecologista francesa Karima Delli aprovat aquest dimarts al ple d'Estrasburg, l'Eurocambra exigeix als 27 que "impedeixin que les famílies desnonades hagin de seguir pagant el retorn dels seus crèdits hipotecaris".

Aquest article a favor de la dació en pagament va rebre 318 vots a favor, 269 en contra i 52 abstencions, mentre que el conjunt de l'informe s'ha aprovat amb 353 vots positius, 151 negatius i 189 abstencions.

L'informe no és legalment vinculant, però sí redobla la pressió sobre el Govern espanyol, precisament després que el mateix Parlament Europeu hagi desafiat el PP guardonant la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca amb el premi a Ciutadà Europeu del 2013. El text aprovat aquest dimarts alerta sobre el "drama social" dels desnonaments "en un context de grans ajudes públiques al sistema financer".