El Consell General del Notariat ha posat en marxa un Òrgan de Control de Clàusules Abusives que preveu la creació d'un registre que comunicarà de manera immediata a tots els notaris les sentències judicials ferms sobre clàusules abusives.

Amb això es pretén millorar el control preventiu per part dels notaris en la protecció jurídica dels consumidors, segons va explicar el president del Consell General del Notariat, José Manuel García Collantes.

El problema resideix ara que amb en el sistema actual la majoria de les sentències no s'inscriuen en el Registre de Condicions Generals de la Contractació i, quan es fa, moltes vegades s'incorporen un any després que la sentència judicial ferma s'hagi produït.

El Col·legi de Registradors va celebrar la creació de "qualsevol mecanisme" que s'implanti per contribuir en el compliment de les lleis. Tot i això, va comentar Vicente Carbonell, va donar irònicament "la benvinguda al club" i va recordar als notaris que ells porten molts anys preocupats per aquest problema en solitari pel que va subratllar que "serà bo trobar col·laboradors en aquesta tasca que afecta a tots".