Ryanair ha trobat una nova via d'ingressos a costa dels passatgers que carreguen les típiques ensaïmades a l'aeroport de Mallorca. L'aerolínia de baix cost ha anunciat que cobrarà un recàrrec de vuit euros per cada un d'aquests productes sempre que es portin fora de la maleta. La mesura també s'aplicarà a l'aeroport de Santiago de Compostel·la pel cas de les conegudes Tartes de Santiago.

Segons l'edició digital del Diario de Mallorca, la companyia aèria es remet a la seva normativa referida als equipatges de mà, que justificaria el cobrament d'aquest recàrrec. "Els problemes a l'hora de transportar les ensaïmades podrien incidir en el seu consum, perjudicant així a l'economia local", apunta la mateixa web.

Revés judicial

D'altra banda, el Tribunal de Justícia de la UE va rebutjar ahir un recurs plantejat per Ryanair contra la decisió amb la qual la Comissió Europea va autoritzar part del pla de rescat d'Alitalia per part de l'Estat italià en 2008. La Cort, amb seu a Luxemburg, va confirmar la postura expressada l'any passat pel Tribunal General de la UE, que ja havia rebutjat en primera instància les pretensions de la companyia de baix cost.