Les rebaixes d'estiu arrenquen dilluns amb un important estoc acumulat en la majoria de comerços gironins. Segons l'Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, el fre en el consum i el mal temps d'aquesta primavera són els motius principals d'aquesta acumulació de gènere. El comerç confia, però, recuperar la facturació amb un inici de rebaixes que oscil·la entre descomptes del 30 i 40% en la seva majoria, però també del 50% en alguns productes. Les expectatives dels botiguers són bones i preveuen una despesa mitjana d'entre els 75 i els 100 euros. La campanya representa per al sector entre el 25 i 50 per cent de les vendes anuals.

Segons el president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, el comerç espera la campanya "amb il·lusió, perquè les vendes de la primavera no ha estat bones, en general". Per a Noguer també influirà positivament el turisme.

Massa llargues

El president de l'Agrupació manté, però, que els períodes de rebaixes establerts són "excessius". "Les temporades, tant de primavera-estiu, com de tardor-hivern, són tan curtes, que fan que els comerços acabin venent bona part del gènere a preu rebaixat", comenta Noguer, per a qui "les rebaixes s'haurien de limitar als mesos d'agost i febrer".