El BBVA estudia finançar la compra d'habitatges de la SAREB, el "banc dolent", com ja fa el Banco Santander i previsiblement faran altres entitats que formen part de l'accionariat de la societat immobiliària, com CaixaBank i el Banc Sabadell.

Malgrat tot, i segons expliquen fonts financeres, la gran incògnita és si el BBVA, que va decidir no entrar en el capital de la SAREB, se sumarà a la llista d'entitats amb les quals el "banc dolent" vol arribar a acords de finançament.

Fins fa poc, el banc presidit per Francisco González descartava aquesta opció, però la invitació recent dels directius de la SAREB a participar en el projecte amb acords de finançament ha fet replantejar la postura de l'entitat.

El BBVA va ser la primera gran entitat a afirmar que participaria en el "banc dolent", ja fos aportant actius o capital, però un mes després, a l'octubre passat, va assegurar que no tenia "cap interès" per formar part del projecte.

Finalment, el banc no va entrar en la societat per una "decisió tècnica", però el seu president, Francisco González, va insistir que l'entitat estava disposada a lluitar per Espanya i potser per això ara sospesa la possibilitat de finançar la compra d'habitatges de la societat immobiliària.

El director general de la Sareb, Walter de Luna, ha reconegut recentment que els acords de finançament són un aspecte "clau" en la política de vendes de la companyia i una eina "molt efectiva" per impulsar l'activitat comercial.

Per això, la societat aspira a aconseguir el major nombre d'acords amb la banca, després que el Santander es convertís en la primera entitat disposada a finançar els pisos de la SAREB i llancés una hipoteca específica per facilitar les compres.