La canceller alemanya, Angela Merkel, va assumir ahir part del discurs dels sindicats i de les organitzacions d'esquerra. En una entrevista concedida de forma conjunta a diferents mitjans de comunicació europeus, va lamentar que els que no tenen res a veure amb la crisi "siguin els que més la pateixen" i va llançar un dard enverinat a les grans fortunes dels països en crisi. Les va acusar de falta de responsabilitat, assenyalant que "els rics podrien ser molt útils" per a revertir l'actual situació.

Segons la revista Forbes, els espanyols més rics són Amancio Ortega, fundador d'Inditex, amb una fortuna de 43.820 milions d'euros, la tercera més gran del món; la cofundadora de la mateixa multinacional tèxtil Rosalía Mera (4.690 milions d'euros); el propietari de Mercadona, Juan Roig (4.230 milions d'euros); i el fundador de la tèxtil Mango, Isak Andic (3.840 milions d'euros).

Durant l'entrevista, Merkel també va ser preguntada per la desocupació juvenil, i va indicar que el problema laboral "no se soluciona només amb diners, sinó amb reformes prudents".

En aquest sentit va posar l'experiència alemanya després de la reunificació com a exemple, quan a través d'importants "reformes estructurals" va disminuir la desocupació.

La canceller va afirmar que la intenció d'Alemanya no és "ampliar el sector de salaris baixos" aprofitant l'onada d'immigració de joves qualificats al seu país , ja que acutlament existeix "una gran demanda precisament de mà d'obra qualificada que no sempre es pot cobrir amb treballadors alemanys".