El projecte Yuzz, viver de formació i assessorament per a joves de 18 a 30 anys amb projectes de base tecnològica, desenvolupat amb el suport de l'Ajuntament de Girona, la Fundació Príncep de Girona i l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) ha conclòs amb èxit la seva quarta edició, permetent a 20 joves emprenedors de la ciutat treballar en la concreció dels seus projectes empresarials.

Un d'ells, Xavier Pascual, és un dels escollits d'entre tots els projectes Yuzz d'àmbit estatal per participar en un viatge a Silicon Valley, del 21 al 27 de juliol, per conèixer el major nucli de la innovació en l'àmbit de les noves tecnologies.

Pascual ha desenvolupat el projecte XIPCER, que consisteix en un dispositiu que ha de demanar ajuda quan la persona que el porta no pot fer-ho per si mateixa. En cas que es detecti que la persona es troba davant d'una situació d'emergència, el dispositiu demana ajuda enviant les coordenades GPS del lloc on es troba l'accidentat. Abans de fer-ho, provoca estímuls a aquesta persona per evitar així falses alarmes.

Els sectors de mercat als quals pot anar dirigit són múltiples: des d'un bomber, passant per tots els cossos de seguretat, fins a una persona gran o un nen.

El programa Yuzz va arrencar el 2009 amb dos centres, un a Barcelona i un altre a Madrid. Des de llavors, ha crescut de forma exponencial i en la nova edició arriba a 33 ciutats de tot l'Estat.